Door kinderen natuur te laten beleven leren ze deze kennen en waarderen. Hun ervaringen nemen ze weer mee in de toekomst. Behalve onderzoek en advies levert Bureau De Groene Uil ook graag inspiratie over dingen om te doen in de natuur voor ouders en kinderen. Dat is niet alleen goed voor een duurzamere en groene wereld in de toekomst, maar ook leuk en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Voor hun zintuigen, motoriek, concentratie, denkvermogen en creativiteit. Maar ook voor hun sociale vaardigheden, door buiten vriendjes te maken en samen avonturen te beleven.

Er is altijd wel wat te doen buiten, van een echte boswandeling tot lekker plassen stampen. Maar kan je toch wat extra inspiratie gebruiken om erop uit te trekken? Of een klein zetje om je op gang te helpen? Op deze pagina verzamel ik leuke dingen om te doen in de natuur met kinderen, vooral in de regio Delft/Den Haag. Dingen die leuk zijn voor kinderen, maar ook voor de ouders.

De ambitie is om dit ter zijner tijd te ontwikkelen tot een boek of (digitale) gids. Leuk als kraamkado? Of als duurzaam kado voor echte buitenspelers, of juist stadskindjes en hun ouders, die wel willen weten wat er nog meer te beleven is in de natuur in deze regio?