Bureau De Groene Uil is het bedrijf van Saskia van Broekhoven. Ik ben een bevlogen en betrokken deskundige op het gebied van beleid voor groene ruimte, natuur en duurzaamheid. Na ruime ervaring opgedaan te hebben als adviseur en onderzoeker voor onder andere het Planbureau voor de Leefomgeving, klimaat- en milieuadviesbureau BuildDesk, en Erasmus Universiteit Rotterdam zet ik me nu graag als zelfstandig adviseur en onderzoeker in voor een duurzame wereld en groene leefomgeving.

Ik heb een multidisciplinaire achtergrond op het grensvlak van sociale en milieukundige studies. Als gepromoveerd onderzoeker heb ik een stevige achtergrond in het doen van bestuurskundig onderzoek. Ik ben gespecialiseerd in complexe governance vraagstukken en integraal werken, met name op het gebied van groene leefomgeving en duurzaamheid. Mijn promotieonderzoek gaat over de governance van multifunctioneel landgebruik: initiatieven waarin ecologische, sociale, en economische landgebruiksfuncties geïntegreerd worden om zo tot een duurzamer landgebruik te komen. Ik heb onderzocht wat de uitdagingen voor het realiseren van dergelijke integrale initiatieven zijn, en hoe vaker tot realisatie gekomen kan worden. Zie voor meer informatie deze link.  Naast bestuurskundige ben ik ook industrieel ecoloog en cultureel antropoloog.

Door mijn opdrachten bij gemeenten, o.a. als milieucoördinator en beleidsadviseur klimaat, heb ik goed inzicht in de beleidspraktijk. Naast sterke analytische vaardigheden beschik ik over goede communicatieve en organisatorische kwaliteiten. Ik hou ervan om mijn eigen werk in te delen, maar werk ook graag samen en interdisciplinair om zo innovatieve, passende en duurzame oplossingen te vinden.